Мода. Будь стильна 

Як обрати весільного фотографа

З тих пір, як з’явилася перша фотографія, жодне весілля не обходиться без її головного гостя і учасника – весільного фотографа. І це не дивно, адже кожна нова сім’я хоче зафіксувати день свого весілля на все життя. Адже саме фотографії та відеофільм про весілля дозволяють освіжити і, може бути, навіть знову пережити ті зворушливі спогади, пов’язані з Днем народження вашої сім’ї.

Тому до вибору весільного фотографа та відеооператора багато пар ставляться дуже уважно і вимогливо. Більшості з майбутніх молодят у виборі ясно одне, що фотограф і відеооператор повинні бути професіоналами. Однак сьогодні розібратися в морі пропозицій послуг в тій чи іншій мірі професійних фотографів і відеооператорів вкрай складно і дуже клопітно. І ми взяли на себе сміливість розмістити на сторінках нашого сайту деякі рекомендації на цей рахунок.

Перше, на що, на наш погляд, слід звертати увагу, це аватар самого фотографа, виставив своє оголошення в Інтернеті. Цікаво зроблений аватар говорить про творчий підхід до своєї роботи і креативності мислення, що не може не залучати учасників майбутньої весільної фотосесії. У той же час ім’я та прізвище фахівця, а часто вони є вигаданими псевдонімами, зовсім ні про що не говорить. Красиво придуманий псевдонім часто, навпаки, оманливий і маскує якісь інші недоліки в роботі. За нашими спостереженнями кращі майстри — і фотографи і відеооператори — працюють під своїми реальними іменами та прізвищами.

Безсумнівно, головним критерієм роботи фотографа є його портфоліо, що складається з фотографій, спеціально відібраних самим майстром, як його власне уявлення про його кращих роботах. До таких робіт слід придивлятися найбільш ретельно. Обов’язково зверніть увагу на характерну оцінку фотографій саме на ваш погляд: вони темні або світлі, мають кольорову спрямованість, ступінь деталізації фону, пози, в яких зафіксовані люди, є відчуття об’ємності фотографій і багато інші суб’єктивні характеристики, за якими вам і належить в першу чергу вибирати фотографа. Як варіант, можна відібрати і скопіювати в одну папку на комп’ютері фотографії різних вподобаних фотографів і спробувати повидаляти найменш сподобалися, а потім подивитися, чиїх більше з решти. Загалом, процес творчий і досить цікавий. Однак при вивченні портфоліо слід пам’ятати, що:

— всі фотографи розміщують у своєму портфоліо свої КРАЩІ роботи і ваша фотосесія не буде в точності виглядати як портфоліо спеціаліста. Можливо, що фотографії з вашої фотосесії зможуть потрапити портфоліо, але, як правило, тільки деякі.

— фотограф, так само як відеооператор – люди творчі, як мовиться, з витікаючими наслідками. Не завжди майстер знаходиться в оптимальній творчої кондиції і ми рекомендуємо цікавитися у вашого весільного координатора думкою про того чи іншого фахівця, оскільки ніхто інший як координатор не «тримає ніс за вітром», радячи вам спеціалістів.

— не звертайте особливу увагу на положення портфоліо фотографа або відеооператора серед інших портфоліо. Порядок розташування даних про майстра, може бути обумовлений просто датою додавання портфоліо на розглянутому сайті або взагалі бути платним.

В кінцевому результаті ви будете мати тільки свою фотосесію і, якщо вона буде виконана досить професійно, нехай і не шедеврально, але з душею і старанням, для вас вона стане найкращою і красивою на довгі роки. А в іншої пари можливо буде і трохи більш професійний фотограф і його фотосесії буде трохи більше вдалих фотографій, але для вас це не буде мати ніякого значення.

Ще одним важливим питанням є вибір, яким чином замовляти весільного фотографа та відеооператора. Адже можна звернутися до фахівця напряму, замовивши та обговоривши всі умови безпосередньо з виконавцем, а можна зробити теж саме через агентство, яке організовує весілля. На цей рахунок існує досить багато суперечок, але наша відповідь однозначна — через агентство. Єдиний аргумент, що «замовляти напряму – дешевше» не спрацьовує. Агентство для фотографа великий замовник і він обов’язково надасть агентству знижку, яка і стане прибутком агентства при роботі з клієнтом. А ось аргументи на користь замовлення фотографа і відеооператора через агентство:

— весільний день, це як великий концерт, який організовується весільним координатором і проводиться без репетиції і можливості щось повторити. Всі фахівці і служби, які беруть участь у цьому концерті, і є ансамблем, в якому кожен грає свою роль. Тому привівши «свого» фахівця, ви даєте «диригенту» (весільного координатора), фахівця, який не зовсім готовий працювати саме в цьому ансамблі, він може стати як би стороннім тілом і зіпсувати весь «концерт».

— практично завжди проведення фото — і видеосессии пов’язане з транспортом, т. к. для того, щоб отримати найбільшу кількість фотографій необхідно переміщатися по самим цікавим і красивим місцям. І тільки при замовленні фотографа і відеооператора через агентство, весільний координатор повністю розрахує оптимальний кількість автотранспорту, час його використання, маршрут і місце закінчення фото і видеосессии виходячи з особливостей і стилю роботи конкретного фотографа і відеооператора і пов’язаних з їх роботою побажань молодят.

— після проведення весілля і повернення додому молодятам не доведеться закидати листами спеціаліста з питаннями, коли буде готова робота. Цим буде займатися агентство як ваш представник і захисник ваших інтересів. Нам доводилося стикатися з випадками, коли наші молодята просили нас впливати на фотографа, щоб він віддав роботи швидше, хоча фотографа вони замовляли самі, безпосередньо. Так ось такий вплив надавати досить складно, якщо не маєш потрібних важелів. Ми виробляємо остаточний розрахунок з фахівцями, замовленими нами, тільки після остаточного і якісного виконання робіт, і це найкращий аргумент для них — добре зробити свою роботу і в строк.

Зрозуміло, вибір як завжди залишається за вами. Якщо Ви дочитали до цих слів, то ми вже раді, що змогли донести до Вас свою позицію в даному питанні і сподіваємося, що вона допоможе розібратися і прийняти правильне рішення при замовленні весільних фахівців, які будуть обслуговувати вашу прекрасну весілля.

Related posts