Карьера 

ТОП-5 способів розпізнати блеф в онлайн-покері

Якби в покері не було блефів, в довгостроковій перспективі все б грали в нуль, тому що основним фактором була б тільки сила ваших карт. Плюс до всього ще й рум збирав би рейк з кожного банку. Всі вже зрозуміли, наскільки важливий блеф в покері. Так що якщо ви хочете стати успішним гравцем, ви просто зобов’язані розвивати скилл знаходження вдалих ситуацій для блефу, як і вміти самі розпізнавати блеф.

Якщо ви ніколи не блефуєте, ви не зможете вигравати (ну, принаймні, вище мікролімітах). А якщо ви ніколи не намагаєтеся розкривати блеф, вам теж далеко до по-справжньому успішного гравця. Отже, як же розпізнавати блеф?

1 спосіб — Розміри ставок
Оскільки, граючи онлайн, ви не можете бачити своїх опонентів, основними ТЕЛС стають розміри їх ставок. Слідкуйте за змінами в їх шаблонах.

Зазвичай розміри блеф і велью ставок відрізняються один від одного. Наприклад, у більшості гравців прийнято ставити більше з сильною рукою і менше з блефом. Такі гравці не люблять ризикувати дeньгамі, виконуючи блеф. Інші ж, навпаки, ставлять трохи з монстрами і ліплять величезні блеф, щоб видавити опонентів з банку. Ваше завдання — вчасно розпізнати до якого типу відноситься ваш опонент і стежити за його лінією ставок.

2 спосіб — Знайте своїх опонентів
Деякі гравці, як правило, блефують частіше за інших. Тайтово-агресивні (також звані нітамі) грають стандартний ABC, і якщо такий гравець починає проявляти агресію, майже завжди у нього буде монстр. Повна протилежність їм -маньякі. Вони блефують дуже часто.

Слідкуйте за своїми опонентами, робіть НОТС, які допоможуть вам правильно прочитати їх під час і після гри. Приділяйте увагу раздачам, в яких ви не берете участь. При аналізі рук, запам’ятовуйте з якими руками вони доходять до шоудауна.

Деякі гравці люблять похвалитися успішними блеф і показують свої карти в кінці роздачі. Обов’язково робіть НОТС на таких любителів поблефовать. Зазвичай вони не блефують відразу ж після того, як показали свої карти, так як намагаються скористатися нагодою і заманити гравців, маючи сильну руку. Але, чи пізніше в сесії, або на наступний день такий НОТС нагадає вам, що це гравець любить поблефовать.

3 спосіб — Час прийняття рішення
Час прийняття рішення також грає важливу роль. Довгий роздум перед кол зазвичай говорить про слабку руці, а швидкий колл сигналізує про дро. Перед великим блефом людям властиво замислюватися на час, тоді як з сильною рукою зазвичай ніхто не возиться. Однак, таймінг-ТЕЛС не завжди надійні. Адже гравці теж люди, вони теж можуть відволікатися на ТБ або бігати в туалет.

Лише невелика кількість гравців вміло маскує свої руки завдяки таймінг-ТЕЛС. Поширеною помилкою гравців низьких і середніх лімітів є швидка гра в тих випадках, коли вони стикаються з простими рішеннями, і більш повільна, коли вони стикаються зі складними. І знову ж таки, розпізнавати гравців, що відносяться до цієї категорії, як і тих, які навмисно намагаються ввести вас в оману швидкістю їх дій.

4 спосіб — Дивні дії гравців
Слідкуйте за дивними діями гравців. Іноді здається, що лінія гравця абсолютно безглузда, що вказує на блеф. Згадайте всі попередні вулиці і подумайте, чи дійсно це чистий блеф.

Простий приклад: дуже прямолінійний гравець робить оупен рейз, ви колліруете, інші скидаються. Флоп АТ3 веселкою, він ставить стандартний контбет, ви колліруете. Терн — бланк, що дає флаш-дро. Він чека, ви чека навздогін. Рівером закривається флаш-дро, і ваш опонент швидко ставить банк, представляючи флаш.

Швидше за все, у нього сет, який він хотів чек-рейзнуть на терні, і який не став тяжкий у тім рівері. Так що якщо у вас низький флаш, ви можете спокійно порейзіть його, так як старший флаш у нього менш імовірний.

5 спосіб — Стеження за тільта гравцями
Слідкуйте за тільта гравцями. Зазвичай засмучений через бед біти гравці хочуть негайно повернути свої дeньгі, тому і грати вони будуть відповідно.

Гравці на тільта часто грішать великими блеф. Вони грають украй неакуратно і ризиковано. В ідеалі ви повинні заманювати і провокувати таких гравців на блеф.

Успішні блеф — справа практики + трохи сміливості. Іноді вам не буде везти і ви будете віддавати великий банк сильним рукам, а ваш опонент буде радісно позначати вас рибою. Не турбуйтеся, це частина гри. Не можна завжди вигравати, тому ви повинні бути готові до таких невдач. Але якщо ви ніколи не перегризаєте блеф, ваші покерні навички будуть стояти на місці.

Related posts