Хитрости красоты 

Вперше у фітнес клуб: інструкції для «чайників»

Осінь-зима якраз той самий час, щоб зайнятися собою, а саме своїм тілом. За півроку, до початку літа можна змінити своє тіло на краще, але наскільки «на краще» залежить тільки від вас.

Хто з нас не обіцяв собі зайнятися своїм зовнішнім виглядом і скинути вагу після того, як улюблена спідниця не зійшлася на стегнах після новорічних свят чи чарівний літній сарафан з вітрини магазину, який Ви вирішили купити перед поїздкою на море, виявився на два розміри меншим?

Сьогодні більшість чоловіків і жінок вважають за краще ходити до фітнес-залів, відмовляючись від занять спортом «дикуном». Але всі завжди починають щось уперше, і тут ми поспішаємо на допомогу зі своїми порадами, як орієнтуватися в морі модних понять на кшталт «шейпінг» та «фітнес».

Запам’ятайте: у світі модного оздоровлення та фізкультури все тримається на «трьох китах» — здоров’я, безпеці та зручності. Нехай ці слова будуть орієнтирами та у Вашому виборі.

Переконайтеся, що обраний Вами спортивний зал максимально зручний: без черг до снарядів та неподобства у душових кабінках. Для цього краще сходити спочатку на пробне заняття.

Найпильнішу увагу приділіть вибору свого спортивного одягу, ось тут
одяг для спортзалу жіночий. Похід до спортзалу – це не похід на вечірку. Тут одяг повинен бути максимально комфортним і екологічно чистим.

Забудьте про обтягуючі шортики та топи, які сковуватимуть будь-який Ваш рух під час тренувань. Але й занадто просторі штани можуть перешкодити, постійно потрапляючи до спиці велотренажера.

Вибирайте брендовий жіночий одяг великих розмірів з бавовни, синтетичні матеріали ускладнюють подих шкіри та посилять запах поту під час фізичних навантажень. Кросівки також повинні бути зручними, інакше не уникнути болю в ногах.

З додаткових «must have» рекомендуємо Вам приносити на тренування другий рушник, щоб протирати снаряд перед тим, як розпочати заняття на ньому.

Не забудьте придбати й спеціальні тренувальні рукавички: вони вбережуть шкіру рук від мозолів, а також уберуть зайвий піт.

Декілька корисних порад:

  • Ніколи не соромтеся себе, своєї фігури чи рухів. Якщо це вас сковуватиме, користі від заняття буде не так багато.
  • Ідіть у клуб із подругою. Вона допоможе вам бути впевненішим у собі.
  • Найміть персонального тренера хоча б на кілька тренувань, щоб вам склали програму тренувань і показали техніку виконання вправ.
  • Не витрачайте багато часу на розмови з подругою чи тренером. Спорт зал не місце для обговорення. Зрозуміло, спілкуючись із тренером, наприклад, за програмою тренувань це необхідно.

Але це краще робити спочатку тренувань, якщо між вправами робити перерву по 10 хвилин, результату не буде, тренування пройшло даремно. Ви можете відпочивати, спілкуватися, але запам’ятайте – перерва між вправами не повинна перевищувати 3-5 хвилин.

Не забувайте, що графік роботи зали повинен максимально підходити Вашому порядку дня. Гігієна приміщення також є одним із найважливіших критеріїв вибору.

Звертайте увагу як на зовнішній вигляд тренажерів, так і на стан роздягальень і лав. У такому закладі не місце задуху та спертому повітрі!

Додатковий плюс — якщо у вибраному Вами спортзалі, крім великої кількості сучасних тренажерів, для всіх груп м’язів є ще й масажні кімнати з басейном і баром. Адже іноді так хочеться продовжити блаженство та користь від фізичних навантажень!

Related posts