Здоров'є 

Як зняти зубний біль, коли немає можливості одразу піти до стоматолога?

Думаю, всім нам знайомий болісний біль, коли болять зуби, і ми не можемо зосередитися ні на чому іншому. Причин може бути кілька, наприклад, запалення в пульпі зуба, карієс та ін.

Найкращий спосіб впоратися із зубним болем – це, звичайно ж, відвідування стоматолога, ось приватна стоматологічна клініка, якщо сам біль не минає протягом двох днів. Залежно від серйозності проблеми, фахівець запропонує різні рішення, такі як медикаментозне лікування або хірургічне втручання.
Але як боротися перед візитом до стоматолога? Ось 5 ефективних способів

Солона вода

Приготуйте «знеболювальний» засіб для полоскання рота, змішавши чайну ложку солі з окропом; потім наберіть у рот гарячий розчин, потримайте його у роті приблизно півхвилини, та був виплюньте.
Солона вода зменшує інтенсивність болю, а також набряк і, крім того, позбавляє вас від бактерій, які накопичуються навколо зубів. Повторюйте якнайчастіше, і ви швидко побачите позитивні результати.

Компрес

Візьміть пластиковий або целофановий пакет, покладіть у нього невеликі кубики льоду та загорніть у тонку тканину. Нанесіть на хворе місце на 10-15 хвилин. Лід притуплює біль та зменшує набряк.
Перекис водню

Купуйте 3% розчин перекису водню і прополощіть їй рот, потім виплюньте. Після цього, ретельно прополощіть рот водою. Це рішення допоможе вам впоратися з болем та вбити бактерії. Однак для повного усунення інфекції потрібне відвідування стоматолога.

Гвоздична олія

Це масло має дивовижний ефект при онімені нервів, оскільки містить евгенол, що володіє анестезуючими властивостями. Однак при його використанні потрібно бути дуже обережним, оскільки необережне нанесення може завдати більше шкоди, ніж користі. Тому нанесіть всього дві краплі олії на бавовняну тканину і прикладайте до зуба доти, доки інтенсивність болю не зменшиться. Замість гвоздикової олії можна використовувати саму гвоздику.

Чай

М’ятний чай дуже корисний для зменшення набряклості та зубного болю. Візьміть чашку окропу, покладіть у неї ложку сушеного листя м’яти і дайте настоятися близько 15 хвилин. Потім потримайте охолоджений чай у роті, а потім виплюньте або проковтніть.

Профілактика

Довгострокова профілактика дуже проста, вам слід дотримуватися наступних чотирьох порад:
Уникайте вживання солодкої їжі. Іноді злочин допускається, але уникайте регулярного вживання солодкого.
Регулярно відвідуйте стоматолога. З віком зуби природно починають руйнуватися, тому обов’язково відвідуйте спеціаліста хоча б раз на рік.

Регулярно чистіть зуби та змінюйте зубну щітку кожні 3 місяці. Ви також можете спробувати стародавній аюрведичний метод полоскання рота олією, коли ви перевертаєте в роті кокосове або кунжутне масло, яке пов’язує шкідливі бактерії та забруднення.
Уникайте занадто холодних або гарячих напоїв, включаючи воду, особливо якщо зубний біль турбує вас часто.

Related posts