Здоров'є 

Судинні зміни на обличчі та нижніх кінцівках – ознаки, симптоми, лікування

Судинні зміни на обличчі і нижніх кінцівках, відносяться до скарг, що найчастіше зустрічаються у всіх косметичних кабінетах. Найчастіше які виникають зміни – це, передусім, телеангіектазії, еритема і гемангіоми, та тут є діагностика родимок в Києві.

Судинні зміни та пов’язані з ними хвороби відносяться до групи хвороб нового часу. Слід підкреслити також той факт, що прогресуючий процес старіння організму полягає в розвитку таких змін як хвороби судин. До найпоширеніших судинних змін в області обличчя та нижніх кінцівок відносяться:

  1. телеангіектазії;
  2. гемангіоми;
  3. ознаки судинних захворювань.
  4. Телеангіектазії.

Телеангіектазії – це постійно розширені кровоносні судини, які просвічують через шари епідермісу. Можуть виникати як поодинокі, так і численні телеангіектазії. Крім того, можуть виявляти характер первинний, який зазвичай пов’язаний з вродженими вадами розвитку артерій та вен та вторинний, який є результатом дії несприятливих факторів зовнішнього середовища, супутніх захворювань та прийому лікарських препаратів.

Причиною їх виникнення є насамперед генетична схильність, вагітність, пероральна гормональна контрацепція, надмірна вага, ожиріння та куріння сигарет.
До основних симптомів відносяться:

  1. почуття тяжкості в ногах;
  2. біль та набряки нижніх кінцівок;
  3. судоми (особливо вночі);
    Скарги посилюються після тривалого перебування в одному положенні та під час високих температур.
    Лікування телеангіектазії включає лазерні процедури.
    Склеротерапія – це один з найбільш ефективних методів лікування судинних уражень нижніх кінцівок діаметром понад 2 мм.

Протипоказання:

  1. вагітність;
  2. алергічні захворювання;
  3. бронхіальна астма;
  4. прийом лікарських засобів, що зменшують згортання крові;
  5. ожиріння;
  6. недостатність артеріальних судин кінцівок;
  7. системні захворювання (цукровий діабет, захворювання печінки, нирок, пухлини, хвороби сполучної тканини).
  8. Гемангіоми.

Гемангіоми відносяться до групи доброякісних пухлин, судинних захворювань, які стосуються не тільки дорослих, а й дітей. Вони виникають з клітин ендотелію, що розвиваються. Зміни розташовані на обличчі та шкірі голови. Більшість гемангіом піддається абсорбції між 7 і 10 роками життя дитини. Іноді залишають після себе слід у вигляді телеангіектазії, пігментації або надмірно розтягнутої шкіри.
У процедурах видалення гемангіоми лазером використовується лазер:
пульсуючий на основі барвника (PDL) – 585, 590 та 595 нм;
IPL – 500-1200 нм;
КТП – 532 нм.
У випадках, коли гемангіоми загрожують життю пацієнта, застосовують хірургічне видалення, лікування кортикостероїдами та/або інтерфероном.

Ознаки судинних захворювань

Часто судинні захворювання виникають внаслідок розширених дрібних капілярів та судин, що знаходяться всередині шару дерми. Мають забарвлення від рожевого до яскраво-червоного, яке змінюється з віком дитини. Місце, де найчастіше зустрічаються подібні захворювання, це голова та обличчя, проте це можуть бути також нижні кінцівки.

Related posts