Здоров'є 

Фізичні вправи для зміцнення серця

Серце є м’язовим органом і, як і будь-який м’яз, потребує регулярних тренувань, які підвищують його витривалість. Спеціальні вправи зміцнення серця показані людям, які мають проблеми серцевої системи. Здоровим людям лише слід грамотно розподіляти навантаження та змушувати працювати всі органи.
Деякі види спорту корисні саме для серцевого м’яза, оскільки залучені в роботу м’язові тканини потребують постійного припливу крові та харчування. Заняття плаванням, ходьба на лижах, йога дозволяють тілу розвиватися гармонійно, впливаючи на кілька груп м’язів. Йога здатна впоратися з підвищеним тиском, м’які пластичні рухи сприяють нормалізації емоційного стану та зміцнюють судини.

Робота судин у поєднанні з тренуванням м’язів нормалізує діяльність серцевої системи. Окрім щоденних вправ для зміцнення серця необхідний рух. Піша ходьба, підйом сходами, активний рух протягом дня дають додаткове навантаження на організм, що позитивно позначається на фізичній формі та стані багатьох органів. До того ж свіже повітря насичує тканини киснем та підвищує результативність тренувань.

Щоденні навантаження значно знижують ризик утворення тромбів та розвитку серцевих захворювань. Навіть прибирання квартири та виконання домашніх обов’язків допомагають підтримувати хорошу фізичну форму. Будьте уважними і не давайте собі серйозних навантажень. Часто перенапруга є причиною серцевих нападів та інших проблем, тому в усьому важливою є помірність.

Якщо перерва у заняттях спортом занадто велика, то почніть із невеликих навантажень та обов’язкового розігріву. Нарощуйте інтенсивність тренувань поступово, навіть якщо вам здається, що ви здатні на більше. Додатковим стимулом до роботи серця є емоційне сприйняття тренувань. Займатися слід лише у піднесеному настрої, інакше й ефективність буде набагато нижчою. Більше того, вибирайте заняття собі до душі, щоб не мучитися докорами совісті та змушувати себе дочекатися закінчення заняття. Вправи повинні приносити лише позитивні емоції та радість.

Related posts