Здоров'є 

Як лікувати пухке горло

Сходьте на прийом до терапевта. Після огляду горла та здачі аналізів лікар призначить вам лікування антибіотиками. При хронічній ангіні зазвичай виписують Ципролет, Клафоран, азитроміцин та його аналоги. У деяких випадках допомагають і слабші препарати. Дотримуйтесь загальних рекомендацій лікаря.
Промивання мигдаликів справляє сприятливий вплив: вони зменшуються в розмірах, оскільки гнійні пробки видаляються. Цю процедуру проводить лор. Зверніться до лікаря за місцем проживання або до будь-якої платної клініки. Вартість послуги тримається на прийнятному рівні, а у соціальних поліклініках її проводять безкоштовно.

Купуйте спиртову настоянку календули. На склянку теплої води додайте столову ложку настоянки і полощіть горло 5-7 разів на добу. Щоб зменшити обсяг мигдаликів, поступово робіть розчин для полоскань прохолоднішим. Не бійтеся, якщо ви знижуватимете температуру води поступово, ангіною ви не занедужаєте.

Позитивний ефект має і морська сіль. Додайте на склянку води 1 столову ложку солі, добре перемішайте і полощіть горло. У період гострого запального процесу обробку горла проводьте кожні 30 хвилин.

Перед сном зрошуйте мигдалики антибактеріальним спреєм, який показаний для лікування запальних процесів у порожнині рота та глотки. Якщо ви переносите продукти бджільництва, і у вас немає алергії на них, придбайте спрей з прополісом. В аптеках величезний асортимент таких препаратів, тому вам буде з чого вибирати.

Якщо гланди не стають щільнішими, а лакуни дуже розширені, проконсультуйтеся з лором про доцільність проведення операції з їх видалення. Звісно, це небажано, але у деяких випадках іншого вибору просто немає. Хронічна інфекція в мигдаликах провокує розвиток хвороб серця та кісткової системи.

Related posts