Спорт 

Тренажери для домашнього використання

Домашні тренажери відрізняються багатофункціональністю та невеликими розмірами, тому їх дуже зручно використовувати: вони не захаращують кімнату, тому домочадці не будуть спотикатися про них, і дуже прості в управлінні. Займатися на таких тренажерах можуть як спортивні люди, так і ті, хто востаннє займався фізкультурою ще у школі. Домашні тренажери відмінно помістяться навіть у квартиру найскромніших розмірів. Щоб вибрати тренажер для домашнього використання, вам потрібно визначитися з такими моментами: для яких цілей ви його купуєте (схуднути, набрати м’язову масу), як часто ви плануєте займатися скільки місця ви готові відвести для тренажера – визначившись з цими питаннями, вам буде легше зробити довгоочікувану покупку.

Купівля тренажера

Пам’ятайте, що тренажер — це не та річ, яку купуєш щодня, і тому краще зважити всі «за» та «проти», перш ніж витрачати гроші. Бажано купувати тренажер там, де ви зможете його випробувати: зробити кілька вправ, щоб оцінити, наскільки зручно вам на ньому займатися. JustLady хотів би торкнутися і такого питання, як покупку через «магазини на дивані». Ставтеся до будь-якої реклами з часткою скептицизму, і якщо вам пропонують «чудо-пристрій», який за два дні прибере з талії десять сантиметрів і зробить вам плоский живіт, не будьте надто довірливими. Звичайно, всі ці масажери, міостимулятори та міні-кардіотренажери шкоди не завдадуть, але насправді це просто викинуті гроші. Якщо ж ви хочете зробити серйозну покупку, щоб наполегливо займатися, цей варіант вам відразу потрібно відкинути.

Тепер розглянемо види тренажерів домашнього використання.

Головний м’яз нашого організму — це, звичайно, серце, а тому і молодим, і людям похилого віку потрібно зміцнювати свою серцево-судинну систему. У цьому допоможуть кардіотренажери, які ще й допомагають скинути вагу.

Велотренажер

Один з найпоширеніших домашніх тренажерів завдяки своїй компактності та прийнятній вартості. Велотренажери бувають магнітними, колодковими та ремінними. Магнітні працюють від електрики, а колодочні не потрібно включати в розетку. Навіть люди зі слабким хребтом можуть займатись на такому тренажері — для них розроблені спеціальні горизонтальні велотренажери. В цілому, це найбільш ефективний і безпечний тренажер, який можуть використовувати навіть люди з хворим на хребет, колінами і зайвою вагою. Найбільш «наворочені» велотренажери мають додаткові функції, такі як визначення пульсу, швидкості. Вони мають кілька програм тренування, і кожен може задавати програму за своїми можливостями.

бігова доріжка

Це дуже зручний тренажер для домашнього використання, на якому можна займатися і ходьбою, і бігом. Механічна доріжка – найдешевший варіант, та й місця вона займає дуже мало: відразу після тренування доріжку можна скачати та прибрати у шафу. Магнітна доріжка – більш просунута модель, для неї потрібна електрика. Найбільш дорогі моделі оснащені вбудованими програмами тренування, тому такі тренажери вважають найефективнішими. На жаль, не всім можна займатися на біговій доріжці: людям із зайвою вагою, варикозом та проблемами з хребтом та колінами краще не ризикувати, щоб не посилити свій стан.

Степер

Цей домашній тренажер імітує підйом сходами, причому на кожну сходинку потрібно з силою натискати. Є найпростіші та найдешевші моделі, а є «навороченіші» з важелями для рук: можна опрацьовувати не тільки м’язи ніг, а й м’язи верхньої половини тіла. Цей тренажер займає дуже мало місця, тому його можна купувати навіть у маленькі квартири. Однак є у нього недолік — якщо надто активно займатися, то можна зашкодити суглобам колін.

Еліптичний тренажер

Дуже ефективний тренажер, на якому одночасно опрацьовуються і плечовий пояс, і ноги. Крім того, на ньому можна опрацьовувати окремі групи м’язів. Перевага цього тренажера в тому, що на ньому без додаткових вправ можна задіяти і ноги, і руки, і спину, груди, плечі, тренування при цьому безпечне: немає навантаження на хребет і коліна.

Райдер

Цей компактний тренажер, що займає мало місця, дещо схожий на велотренажер: він також обладнаний сідлом і кермом. Під час тренування проробляються м’язи спини, ніг та сідниць, при цьому навантаження на суглоби не відчувається. Тренажер підходить навіть людям з варикозом та проблемами з колінними суглобами.

Як видно, вибирати є з чого, тож, якщо ви поставили за мету серйозно зайнятися тренуваннями, то нічого неможливо немає!

Related posts