ВІдпуска 

Туніс: відпочинок та туризм у Тунісі

Невелика держава на середземноморському узбережжі Північної Африки щорічно приваблює туристів з усього світу. Не виняток і туристи – наші співвітчизники. Є щось магічно привабливе в цій маленькій, але дуже гарній і гордій країні. Адже не дарма сюди ще за часів Римської імперії приїжджали на відпочинок знатні та багаті на римляни.
Можливо, вся річ у кліматі. Гаряча спека тут пом’якшується морським бризом. Середні температури літа +26°С на півночі та +33°С на півдні. У пустелі часто ночами бувають заморозки навесні та восени. Найкраще приїжджати до Тунісу у березні-червні та у оксамитовий сезон, у вересні-листопаді, коли сонце вже не таке сильне.

Ніхто не сперечатиметься, що Туніс – це мекка для дайверів: прозора вода, коралові рифи і широка мережа дайвінг клубів. Занурення під наглядом досвідчених інструкторів подарують незабутні відчуття та розфарбують спогади про подорож.

Дивно, але всі пляжі в цій країні муніципальні лише невеликі території закріплені за деякими готелями. Ці території охороняються, місцевих тут майже не зустрінеш, проте не варто оголюватися понад розумне.

Плануючи відпочинок у Тунісі, дізнайтесь, які готелі призначені для сімейного відпочинку, а в яких можна відпочити галасливою молодіжною компанією. Наприклад, Хаммамет відомий як традиційний консервативний курорт, де можна отримати, окрім звичайного пляжного відпочинку, курс оздоровчих процедур. У Сусі можна відвідати середньовічну фортецю Рібат із величезними катакомбами. Примітно, що для туристів Туніс робить поблажки у вигляді дозволу вживати алкоголь, незважаючи на те, що країна мусульманська.

Обов’язково погодьтеся на поїздку пустелею на верблюді. Туніська пустеля поблизу міста Таузара відома тим, що тут знімалися деякі сцени знаменитого фільму «Зоряні війни».

Завітайте до Монастіра – стародавньої релігійної столиці Тунісу. Тепер це сучасний туристичний центр, який приймає гостей з усього світу. Тут ви побачите мавзолей першого президента Тунісу Хабіба Бургіби, Музей ісламського мистецтва, де представлені справді розкішні колекції стародавніх рукописів, тканин, виробів зі скла. Узбережжя не порадує особливою різноманітністю, але басейни готелів побудовані за останнім словом техніки.

Говорячи про визначні пам’ятки, не можна не згадати знаменитий Карфаген, зруйнований римлянами після трирічної облоги. Тепер це історичний центр, де можна побачити руїни візантійських церков та рештки будинків із фрагментами мозаїк.

Звісно, ​​яка поїздка на іноземний курорт обходиться без сувенірів? З Тунісу можна привезти багато чого: різну кераміку і скло (досить недорогі келихи, вази, глеки), ароматичні олії, фігурки верблюдів, магніти та килими, що стоять проте цілком дорого. Привезіть місцеве варення з… кактусів та гранатів. Це дивовижне поєднання для росіян.

Related posts