ВІдпуска 

Подорож до Ірландії

Ірландія – країна-хамелеон, де на перший погляд природа здається покірною, а жителі смиренними. Все це раптово може різко змінитися. Щодо романтичних натур, для яких природа є духовною точкою опори, подорож сюди стане новим подихом.
Справжнім золотом для піших прогулянок є ірландські пагорби. Багато туристів приєднуються до туристичних маршрутів, пересиливши власний страх. У таких подорожах є можливість побачити річки та озера, що зачаровують, а головне – постійна зміна неба. Це одна з характерних рис місцевого пейзажу.

Більшість міст Ірландії оточені багатокілометровими вересовими полями; горами, з снігом на вершинах; озерами, в яких вода настільки чиста, що в неї можна виглядати, як у дзеркало. У вас залишаться незабутні враження, якщо ви опинитеся в День Святого Патрика в одному з найзагадковіших і найкрасивіших міст Європи Дубліні.

Не думайте, що крім Дубліна, в Ірландії й дивитися нічого: всі галереї та музеї, багатовікові замки та церкви розташовані у столиці. Ця думка помилкова. Дублін, в якому опиняються туристи, величне та гарне місто, але й за його межами є інші графства та населені пункти. Якби ви були поетом, про кожного з них можна було б складати вірші – так органічно переплітається тут культура, історія, мистецтво і сучасність.

Вас може привабити чарівний Кілларні. Перед вами відкриється національний парк: піші доріжки, що йдуть в далечінь; озера, у тому числі можна назвати Верхнє. Тут розташовані стайні з кіньми, і можна покататися парком у сідлі. Ви також можете піднятися на гори, подивитися на реліктові ліси. У графстві щорічно приймають дуже багато туристів, тому, придбавши тур до Ірландії, можна забронювати місця в готелях економ- та еліт-класу. Чудовий чотиризірковий Дромхолл, в якому, крім комфортних кімнат, передбачені басейн, лазня, спорт-центр.

Якщо ви любите історію, то можна порекомендувати екскурсію у віддалені від Дубліна графства, де збережені замки, старі споруди та багатовіковий спосіб життя. Не шкодуйте коштів і відвідайте графство Керрі, яке відоме замком Беллікербері, зведене сім століть тому.

В останні роки набули особливої популярності тури, які присвячені виключно рибалці. Побувайте на озері Лох Коріт, яке дуже багате на щуку і форель; у Лохдергу, де клює лосось; а у графствах Керрі та Клер, після очікування кількох годин над водною гладдю, ви можете зловити блакитну акулу, яка має особливу цінність у колі рибалок.

Знайдіть час та відвідайте дублінський Темпл-бар. Це єдина у своєму роді вулиця, де немає нічого, окрім питних національних закладів. У них, окрім різних закусок, скуштуєте незабутній ель.

Подорож надовго зафіксується в пам’яті, якщо подорож північною країною буде доповнена відвідуванням старовинних замків. Гостей раді завжди бачити в Банратті, Глін Кастлі та низці інших.

Побувавши в Ірландії, було б непробачно відмовитися від відвідування святих для місцевих мешканців місць. Ваблять по-справжньому поховання Ньюгрейндж – стародавня усипальниця, яка за віком набагато старша за піраміди, якщо довіряти словам вчених чоловіків. Щороку вона освітлюється сонцем. Це відбувається 22 грудня. У такий момент сюди з усього світу приїжджають тисячі людей.

Related posts