ВІдпуска 

Час подорожей: Казань – гармонія третьої столиці

Будь-яка екскурсія, швидше за все, розпочнеться з розповіді про те, як син бульгарського правителя Габдулли прийшов на річку, щоб зачерпнути води та впустив у неї мідний казан. З того часу річку почали називати Казанкою, а місто, що з’явилося на її берегах, – Казанню. Цікава історія про долю цариці Казанського ханства Сююмбіке, до якої сватався Іван Грозний, а після відмови – обложив місто. А цариця кинулася вниз головою з вежі, що стоїть і сьогодні на території Казанського кремля. Аналогічно вежі у Пізі, шпиль відхиляється по вертикалі майже на два метри.
Мечеті та собори зустрічаються на кожному кроці. Тут дуже багато часу приділяється збереженню стародавніх будівель та історії про їхнє виникнення. А поряд із старовинними храмами височіють мінарети найбільшої мечеті в Європі – Кул Шаріф, збудованої у 2005 році. Щоб пройти всередину, потрібно надіти хустку на голову та закрити плечі та ноги. Раїфський монастир збудований у стилі Бароко, завітайте до нього, тут зберігається чудотворна Грузинська ікона Божої Матері.

Зайдіть у Музей тисячоліття Казані, тут представлені масштабні експозиції виставкового комплексу, яким вже понад 1000 років. Оплатіть послуги екскурсовода та дізнаєтесь історію виникнення кожного предмета.

Здійснюйте і пішохідні прогулянки, краще розпочати з вулиці Баумана. Місцеві мешканці називають її Арбатом за численні кафе, збори музикантів та виставки художників. Тут і пам’ятник імператриці Катерині ІІ. Подивіться на дзвіницю Богоявленської церкви – в ній був хрещений, а пізніше співав у хорі Федір Шаляпін. На цій вулиці є алея зірок.

Визначною пам’яткою Казані є найбільший аквапарк у Росії – Рів’єра. Комплекс оснащений 50 різними атракціонами. Активним туристам сподобається проведення часу на гірськолижному курорті, розташованому в 30 км від міста. А спорядження можна взяти напрокат.

Related posts