Діти 

Як повідомити батьків про вагітність

Таке питання зазвичай особливо складне, якщо вагітність незапланована, дівчина не одружена або взагалі неможливо розраховувати на підтримку майбутнього батька. Не всі батьки зможуть спокійно перенести таку новину.
Якщо ви потрапили в таку ситуацію, для початку вам варто подумати про те, що ж відбуватиметься далі. Як ви уявляєте собі життя після народження дитини? Чи зможете ви обійтися без підтримки батьків чи, навпаки, без їхньої допомоги ніяк не впоратися? Залежно від цього потрібно буде вибирати лінію поведінки у розмові.

Добре, якщо у вас є можливість утримувати дитину самостійно. Але часто виявляється, що немає можливості обійтись без матеріальної допомоги. Або ж доведеться сидіти з дитиною в той час, поки ви будете вчитися або працювати. У такому разі про це варто відразу ж повідомити, щоб потім не було сюрпризів.

Подумайте, хто з ваших батьків сприйме новину спокійніше, з ким у вас кращий контакт. Має сенс спочатку поговорити з цією людиною, а вже потім разом повідомити про вагітність другого батька. Постарайтеся вибрати такий момент, коли батьки не перебувають у напрузі, не зайняті важливими справами.

Скажіть, що вам потрібно поговорити про щось важливе. Не варто блукати навкруги, краще відразу сказати про все безпосередньо, щоб не витрачати нерви даремно. Уточніть, що ви розумієте серйозність ситуації та тверді у своєму рішенні. Розкажіть про те, наскільки вам важлива підтримка батьків, особливо моральна. Тим більше, якщо ви розраховуєте на їхню допомогу.

Не варто повідомляти таку новину телефоном або електронною поштою. Це може здатися менш складним, але при розмові віч-на-віч є можливість створити більш довірчу обстановку, показати свої почуття та емоції.

Реакція батьків на вагітність може виявитися несподіваною. Не засмучуйтесь, якщо мама чи тато не відразу зрадіють новинам. Дайте їм час звикнути до нової їм ролі, усвідомити і прийняти майбутні зміни.

Related posts