Діти 

Коли запланувати дитину

Планування вагітності суттєво збільшує шанси на її успішне протікання та сприятливий результат. Але коли ж найбільш час для пологів, і в якому віці варто замислитися дітях?
На це питання немає однозначної відповіді. Ви повинні бути підготовлені фізіологічно та психологічно. Якщо розглядати найвдаліший час народження дитини з фізіологічної погляду, найбільш підходящий вік народження дітей настає з 21 року й триває до 35 років.
Безумовно, що в Європі жінки народжують першу дитину у 35-45 років. Так це так. Але подумайте над цифрами статистики, опублікованими Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Кожна друга пара так і залишається бездітною, у кожній третій сім’ї, де батьки віком від 35 років, народжуються діти з фізичними та розумовими відхиленнями. Чому так відбувається?

Тому що вже у 25 років активно запускаються біологічні процеси старіння. До 35 років кількість овуляцій у жінки скорочується до 5-6. Це суттєво зменшує шанс завагітніти. Крім того, до 35 років жінка вже має одне чи кілька хронічних захворювань. Виносити та народити здорового малюка стає значно складніше.

Реальності сучасного життя такі, що спочатку молоді люди прагнуть здобути хорошу освіту, влаштуватися на високооплачувану роботу, зробити кар’єру, купити квартиру та все необхідне. І лише потім пара починає думати про дітей. На жаль, фізіологію ошукати неможливо. Психологічна готовність батьків дуже важлива для виховання малюка, але психологічний аспект планування дітей таки краще поставити на друге місце. На першому місці має стояти питання фізіології.

Саме час народження дитини – молодий вік. Щойно молоді люди закінчили інститут, отримали диплом та влаштувалися на роботу, треба одразу замислитися про народження дитини.

Повірте, матеріальну базу ви встигнете зміцнити. А ось народити здорового малюка можете запізнитися.

Related posts